- 775 373 929 / 778 003 328
- vyziva-ul@cepoz.cz
Jiné
Chcete levnější variantu smetanovo-tvarohových krémů? U tohoto domácího pribináčka (lipánka, bobíka apod.) přesně víte, co obsahuje. Navíc díky tomu, že přidáte své oblíbené ovoce, naplníte část denní potřeby ovoce. Dobrou chuť!
Nejprve si vyšlehejte smetanu.
Oslaďte lehce podle chuti a postupně přidávejte tvaroh.
Tvaroh opatrně vmíchejte do vyšlehané smetany tak, aby se nesrazila.
Domácí pribináček je na světě. Pribináček rozdělte do skleniček nebo mističek a ozdobte svým oblíbeným ovocem.
Doba přípravy: 10 minut
Těstoviny uvaříme (nerozvařit). Rajčata nakrájíme na čtvrtiny, mozzarellu na malé kostky. Smícháme uvařené těstoviny, rajčata a mozzarellu. Přidáme bazalkové pesto. V případě, že na pesto nejste zvyklí, přidejte ho na začátek méně (asi 1 lžíci na 500 g těstovin). Až Vám zachutná, přidává se na 500g těstovin cca 2 lžíce pesta.
Očistíme mrkev a nahrubo nastrouháme, nasekáme koriandr (petrželku). Na nepřilnavou pánev dáme semínka máku a sezamu a asi 3-4 minuty pražíme dozlatova. Semínka dáme do salátové mísy, přidáme k nim nastrouhanou mrkev a koriandr. Arabský chléb (pita) ohřejeme 1min v mikrovlnce. Připravíme dresink ze šťávy z jednoho pomeranče a 1/2 citronu. Přidáme 5 lžic olivového oleje, sůl a čerstvě mletý pepř podle chuti a vše dobře rozmixujeme. Dresink přidáme k salátu, promícháme, případně dochutíme citrónem. Arabský chléb naplníme salátem a podáváme případně s domácím houmousem (pomazánka z cizrny).
© 2020 Centrum podpory zdraví