- 775 373 929 / 778 003 328
- vyziva-ul@cepoz.cz
Ryby
Z másla a mouky připravíme zlehka tmavou jíšku, přidáme mléko, mícháme do rozpuštění mouky. Přidáme mletou hořčici a za neustálého míchání vaříme ještě 1 minutu. Odstavíme z plamene.Do směsi přidáme najemno nakrájenou cibuli, dále kukuřici, hrášek, 2/3 sýru,uvařené těstoviny a vše promícháme.Na dno zapékací mísy dáme tuňáka bez šťávy, přidáme obsah pánve a zbytek sýru. V předehřáté troubě na 180°C pečeme 15-20 minut.
Doba vaření: 15-20 minut
http://fresh.iprima.cz/recepty
Rybí filé osolíme a prudce osmahneme na oleji. Z části másla a prosáté mouky připravíme světlou jíšku, zředíme vodou a povaříme. Přidáme na kousky nakrájené filé a povaříme. Polévku dochutíme solí, zakapeme citrónem, přidáme zbytek másla a omytou posekanou petržel nebo pažitku. Podáváme s opraženou vekou nakrájenou na kostičky nebo nudličky.Pro zpestření je možno do polévky s filé přidat a povařit mraženou zeleninu dle vlastního výběru.
Filé osolte a opepřete. Olej s máslem rozpusťte na pánvi, přidejte filé a po obou stranách prudce opečte do zlatova. Filé opatrně vložte do vymazané zapékací misky. Do pánve s výpekem přidejte rajský protlak, osolte, opepřete a za stálého míchání osmahněte. Pak jej zalejte vývarem a několik minut povařte. Stáhněte z ohně a vmíchejte do něj kopr. Filé přelijte jogurte, rajskou omáčkou s koprem a posypte strouhaným sýrem. Nechte asi 10 minut zapéct ve vyhřáté troubě při 180°C. Podávejte s řezy citronu ozdobené snítkou kopru.
Doba vaření: 60 minut
http://fresh.iprima.cz/recepty
Rybí filé povařte 8 minut ve vývaru, pak slijte tekutinu. Rybu rozmačkejte s bramborami a promíchejte s koprem a hořčicí. Osolte a opepřete. Vytvořte karbanátky a obalte v trojobalu z mouky, rozšlehaného vejce a strouhanky. Upečte v troubě na pečícím papíře do zlatova.
Doba vaření: 30 minut
http://fresh.iprima.cz/recepty
Rajčata křížkem rozřízněte, vydlabejte semínka a na pár vteřin dejte do vařící vody. Sceďte je, stáhněte slupku a nakrájejte na proužky. Omyté a očištěné filety tresky nakrájejte na kousky velikosti sousta. Na pánvi poduste nasekanou cibuli a česnek, přidejte oloupaná rajčata z plechovky a rajský protlak, promíchejte a přidejte sůl a pepř. Omáčku vařte 5 minut, přidejte rybu, spařená rajčata a vařte na mírném ohni do měkka. Podávejte s uvařenými špagetami a ozdobte anýzovými lístky.
Doba vaření: 30 minut
http://fresh.iprima.cz/recepty
Z konzervy slejeme olej. Do misky dáme tuňáka, přidáme hustou zakysanou smetanu. Zakapeme pár kapkami citrónové šťávy, citlivě dosolíme.Namažeme na pečivo a dozdobíme okurkou.
Vidličkou smícháme tuňáka z konzervy s tvarohem. Přidáme asi 2 cm najemno nakrájeného pórku. Podle chuti dosolíme.Pomazánku namažeme na více zrnný chléb, dozdobíme salátovou okurkou.
© 2020 Centrum podpory zdraví